Sífut a család

avagy mi történik egy sífutótáborban

Családdal együtt sportolni nagy öröm, de az is csábító, ha csak magaddal törödve élvezheted az aktív pihenést. Mi ezt az alapelvet szem előtt tartva szervezzük sífutó/nordic cruising táborainkat.

Sífutó család Ramsauban

A nap az együtt elfogyasztott és bőséges reggelivel indul, majd jöhet a készülődés a sífutásra. A kisebb sportolóknál, 3-6 évesek, vannak fontos apróságok amik nem hiányozhatnak a zsebekből és a kis hátizsákokból, mint pl. a tartalék kesztyű, zsebkendő, enni és innivaló. Ha kész a csapat kezdődhet a közös bemelegítés.

Sífutók bemelegítése

Itt még lehet együtt a család, de néhány nap után a gyerekek sível a lábukon már szeretik önállósítani magukat. :) Az alapos bemelegítés után a szülök csatlakoznak a tudásuk szerinti felnőtt csoportokhoz, a kis bajnokjelöltek pedig külön oktatóval vágnak neki a délelőtti kalandoknak. A 3-6 évesek többnyire csak játszanak sível a lábon, így tanulják meg élvezni a havat, a telet és a mozgást. A nagyobb gyerekek komolyabb feladatokat is kapnak, hogy sífutó mozgásukat és az azzal járó sebességet is élvezhessék.

Sífutó játékok

A felnőttek egy kicsit célzottabb feladatokat végeznek, de a játékos gyakorlatokból jut nekik is bőven.

Sífutó vonat

A délelőtti mozgás után jöhet a közös ebéd, majd egy kis pihenő. Jellemzően még az aktívabb lurkók is lelassúlnak ekkor, mert a sífutás azért még őket is képes elfárasztani. :)

Délután mégegyszer sportolunk ugyanabban a rendszerben mint délelőtt. Este aztán jöhet a jól megérdemelt közös vacsora, beszélgetés, játék és/vagy szauna, majd végül a garantáltan mély, pihentető alvás.
A pár nap téli sportolás rengeteg élménnyel jár, mégis gyorsan elrepül. De megéri, mert a család minden tagjának jut elég ideje egymásra és saját magára is, tanul valami újat, megismer új sporttársakat, és persze újra találkozhat a régiekkel is.

Jelentkezz most!

Ingyenes felszerelés gyermekeknek

Sífutóiskolánk a kezdetektől fogva segítette a családok téli sportolását azzal, hogy a táborozó gyermekeknek ingyen kölcsönöz sífutófelszerelést. Logikus is, hogy a szülők ne költsenek olyan felszerelésre amit a gyerekek gyorsan kinőnek. :)

Ingyenes sífutó felszerelés

Nézzük meg, hogyan is működik a kölcsönzés!

A táborba indulás előtt kb. 10 nappal emailt küldünk a gyermekes családoknak, amiben elkérjük a gyermek(ek) lábméretét és a magasságát. A gördülékeny lebonyolítás érdekében, érdemes ellenőrizni, hogy az átküldendő adatok helyesek-e. :)

Az indulást megelőző héten el kell jönni a gyermek(ek)kel a mintaboltunkba, hogy felpróbálhassa a sífutócipőt. FONTOS, hogy a gyermekek felpróbálják a cipőt, mert egy rossz méretű cipő képes megkeseríteni az egész család táborozását! Természetes ekkor átvehetőek a sík és a botok is. FONTOS! Hozz magaddal 10.000 Ft-ot a kaucióhoz!

A felszerelést mindenki magának hozza és viszi a táborba, illetve onnan vissza. Az indulás előtt jó móka a felszerelést felpróbálni otthon a szobában is. FONTOS, hogy a síkkel mozogni csak szönyegen szabad! A biztonság érdekében a botokat ne adjuk a gyermekek kezébe a szobában! A szőnyegen lehet gyakorolni az egy helyben fordulást, lehet emelgetéssel próbálgatni, hogy milyen érzés, ha sí van a lábunkon.

A táborozásból hazaérkezve a felszerelést 3 napon belül kell a mintaboltba visszahozni. Amennyiben a felszerelést rendben találtuk, visszakapod a 10.000 Ft-ot, amit kauciónak fizettél be.

Kellemes készülődést!