Világörökségek nyomában 3 országban

Tervezett program:

2018.09.06-09 (4 nap/3 éj)

Szeptember 6., csütörtök:

Indulás a kora reggeli órákban (kb. 07.00) kényelmes felszereltségű turistabusszal.

Pár órás utazás után első hosszabb megállónk a Duna partján elnyúló festői osztrák Krems településen lesz.

Itt kezdődik a wachaui völgyszoros, a Duna legszebb szakaszán.

A Melk és Krems között húzódó 30 km-es Dunaparti szakasz az UNESCO világörökség védelme alatt van. Wachau hires bortermelő vidék, a tájat ennek megfelelően a teraszos ültetésű szőlőtőkék uralják.

Rövid sétát teszünk a hangulatos pincesorok között, megcsodáljuk vad romantikus óváros utcácskáit és az alattunk kavargó Dunát.

Majd átbuszozunk a Wachau gyöngyszemeként is emlegetett, kék-fehér plébániatemplomáról híres  Dürnstein faluba. A középkori hangulatot idéző kisváros fölé magasló sziklaszirtek impozáns látványt nyújtanak.

Elgémberedett tagjainkat egy kis túrázással hozzuk lendületbe.

A laposabb tájak kedvelői a Duna mentén túrázva szippantják be a sajátos mikroklímájú táj és a víz illatát.

A komolyabb túrára vágyókkal megmásszuk  a partról is jól látható dürnsteini várat. A kiszögellésekben megpihenünk  és gyönyörködünk a páratlan panorámában és a méltóságosan kanyargó Dunában. A hegygerinc tetején 564 méteren fekvő vár az 1600 évek óta romokban áll. A hegytetőn elfogyasztjuk szendvicseinket majd visszaereszkedünk a kisvárosba.

Felderítjük a kanyargó utcákat, házakat majd felfrissülve folytatjuk utunkat Dél-Csehország felé.

2,5 óra utazást követően megérkezünk aznapi utolsó állomásunkra a Lipnoi tó melletti szállodánkba.

Átvesszük a szobáinkat és egy jól eső vacsorával zárjuk a napot. 

Délután fakultatív program keretében ellátogatunk Dél-Csehország ékszerdobozába, a középkor hangulatát tökéletesen megőrző Cesky Krumlovba. A város történelmi negyedét 1992.-ben az UNESCO felvette a világörökségek listájára.

Aki már egyszer ellátogatott ide biztos, hogy visszavágyik.

A Moldva folyó kettős kanyarulatában feltűnő vár és a felette magasodó kör alakú torony látképe bővöletbe ejt csakúgy mint a hangulatos utcák, vagy a folyópartra épült egykori malom épületek melyek ma már teraszos étteremként, kávézókként üzemelnek.

Szeptember 7, Péntek

Reggeli után felkerekedünk a környék megismerésére.

Túrázunk a tó mentén, a környező dombokon, és felmegyünk a mesterségesen kialakított tó fölé magasodó különleges építési megoldással készült, fából épült kilátóba.

A kényelmesebbek  lanovkával is fel tudnak jönni a kilátóba.

A „Treetop Walkway” azaz sétaút a fák tetején névre hallgató kilátó egyedülálló a Cseh Köztársoságban. Tervezői arra törekedtek, hogy a kilátó tökéletesen illeszkedjen a lipnoi tájképbe.

A kilátóból a merészebbek egy 52 méteres zárt csúszdacsövön tudnak leggyorsabban lejutni. 

Délután fakultatív program keretében ellátogatunk Dél-Csehország ékszerdobozába, a középkor hangulatát tökéletesen megőrző Cesky Krumlovba. A város történelmi negyedét 1992.-ben az UNESCO felvette a világörökségek listájára.

Aki már egyszer ellátogatott ide biztos, hogy visszavágyik.

A Moldva folyó kettős kanyarulatában feltűnő vár és a felette magasodó kör alakú torony látképe bővöletbe ejt csakúgy mint a hangulatos utcák, vagy a folyópartra épült egykori malom épületek melyek ma már teraszos étteremként, kávézókként üzemelnek.

reneszánsz homlokzatok, impozáns épületeket látványa mellett ne feledkezzünk meg a helyi sörfőzdékről sem. A városi kocsmákban számos remek helyi nedűvel csillapíthatjuk szomjunkat.

Aki nem tart velünk Cesky Krumlovba az szabad program keretében élvezheti a környék nyújtotta sport-és szabadidős tevékenységek sokaságát. (csónakázás, kalandpálya, kerékpározás…)

Este egy ízletes vacsoránál cseréljük ki élményeinket.
 

3. nap , Szeptember 8, Szombat

Reggeli után bepakolunk a buszba és útnak indulunk egy újabb ország és egyben utolsó állomásunk, a 3 folyó találkozásánál fekvő varázslatos Passau irányába.

Délelőtt még túrázunk egyet a bajor erdőben, elfogyasztjuk szendvicseinket egy panorámaponton majd célba vesszük passaui szállásunkat.

Szobáink elfoglalása, rövid pihenős és átöltözés után bemegyünk Passau óvárosába, a Duna és az Inn folyók által közrefogott félszigetre.

Saját térkép segítségével egyénileg fedezheti fel mindenki a számára érdekes részleteket, elidőzhet a kedvelt épületeknél, fotótémáknál.

Passaut sajátos fekvése, történelmi múltja, gyönyörűen megmaradt középkori óvárosa teszi igen közkedveltté a turisták körében. A 3 folyó - Duna, az Inn és az Ils­ – találkozásánál épült város rendkívül népszerű turisztikai célpont. Innen indulnak a folyami hajók és a Duna menti kerékpárprogramok is.

Az ékszerdobozként benyúló félsziget legfontosabb nevezetessége a Szent István dóm ahol a világ legnagyobb orgonája is megtalálható. Érdemes ellátogatni a késő gótikus stílusban épült városházához ahol magyar vonatkozással is találkozunk.

Egy dombormű mutatja a helyet ahol Sisi ekkor még Wittelsbach-hercegnőként hajóra szállt, hogy Ferenc Józseffel kötendő bécsi esküvőjére utazzon.

Niederburg-kolostorban élt Szent István király halála után felesége, Gizella.Sírját is itt találjuk.

Vacsoránk helyszínén egy tradícionális  központi  étteremben találkozunk újra ahol együtt ízleljük meg a bajor konyha remekeit.

Vacsora után visszamegyünk a szállodába. Aki szeretne, bent tud maradni egy esti városnézésre majd helyi busszal visszajönni.(a szálloda kb. 3 kmre található a központtól, közvetlen helyi buszjárattal megközelíthető).

4.nap, Szeptember 9., Vasárnap

Reggeli után csomagjainkat betesszük a buszba, ezt követően új perspektívából fedezzük fel a várost. Passau dimbes-dombos részein nordicos városnézés keretében járjuk be a félszigeten kívüli részeket.

Botos városjárásunkat követően elhelyezkedünk a buszban és hazaindulunk. Útközben megállunk még ebédelni, érkezés Budapestre az esti órákban. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás:

Slunecna Louka Hotel 3*, Lipno

A 2004-ben épült szállodának kitűnő az elhelyezkedése. 300 méterre fekszik a Lipnói-tóparttól, a kikötőtől, hasonlóan közel van a bicikli kölcsönző, a nyári szánkó pálya és a parti kinti medence is.
Területén nagy sétákat lehet tenni élvezve a táj szépségét és a békés környezetet. Ugyanakkor pár perc alatt elérhető a település nyüzsgő központja is.

Különálló 4 emeletes hajót formázó főépülete és újonnan épült melléképületi szárnya az erdő szélén található.

Szobái összkomfortosak, természetes fényben fürdenek, többségük a tóra vagy a környező tájra néz. A csoport részére 2,3 ágyas szobák állnak rendelkezésre a fő-és a melléképületben egyaránt. Egyágyas elhelyezésre a kb.900 méterre fekvő Hotel Riviera Lipno 3* szállodában van lehetőség.

Szolgáltatások: WIFI, parkoló, sportszer tároló, játszótér, kinti fűtött étterem.

Ellátás: Félpanzió. Svédasztalos reggeli meleg és hideg ételekkel, 2 fogásos felszolgált vacsora (leves, főétel).

Hotel Riviera Lipno 3* 

Szépen kialakított szálloda 250 méterre a parttól és kb. 900 méterre a Slunecna Louka hoteltől.

Szobái összomfortosak (zuhanyzó, wc, hajszáírító), síkképernyős tv-vel, széffel felszereltek. A szállodában ingyenes WIFI áll rendelkezésre.

A csoport itt lakó részének a reggeli ebben a szállodában van, a vacsora pedig a csoporttal közösen a Slunecna Louka Hotel éttermében.

Részvételi díj:

96 300 Ft/fő

Egyágyas felár: 19 000 Ft/fő/3 éj (3 db egyágyas szoba áll rendelkezésre)

Tartalmazza:

  • Utazást autóbusszal
  • 3 éjszaka szállást
  • Első nap vacsorát, a többi napokon félpanziós ellátást 
  • Vezetett Nordic walking túrákat a programban felsoroltak alapján magyar túravezetőkkel
  • Helyi adókat a szállásokon 

Nem tartalmazza:

  • Italokat a vacsoráknál
  • Biztosításokat (útlemondási és utasbiztosítás)

A jelentkezés után 1-2 napon belül e-mailes visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás alapján 40% előleget kell befizetni a megadott időpontig. A hátralékot 08.03-ig kell kiegyenlíteni.

 

Megköthető biztosítások

Betegség,-baleset-és poggyászbiztosítás:

Az utazás ideje alatt bekövetkezett, előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén felhasználható biztosítás.

Aegon Világlátó Arany: 2480 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 4960 Ft/4 nap

Útlemondási biztosítás: A szerződés megkötésétől az elutazás napjáig fennálló biztosítás, mely kizárólag előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén használható fel.

Díja: A részvételi díj 1,5 %-a, önmagában megkötve 20% az önrésze. Amennyiben egyidejűleg utasbiztosítást is kötnek mellé, nincs önrész.

 

A biztosítások feltételeit itt találja  a lap alján lévő dokumentumban.