Eseménynaptár

Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Nordic walking tábor a Bohinji-tónál

Sportos nordic walking tábor Bohinjban!

Egyéni utazással.

Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta szépséges völgyben fekszik. A tavat minden évszakban élmény körbesétálni, illetve nem messze a tóparttól ered a Száva folyó is egy fantasztikus vízeséssel. A Vogel hegy neve sokaknak ismerősen cseng. Ide nem csak télen, hanem nyáron is érdemes ellátogatni. Pokljuka neve a biathlon kedvelőinek ismerősen cseng. Az ötnapos táborunkba ide is ellátogatunk.

2019.07.17-21 (5 nap/4 éj)

Július 17.
szerda:

Kora délutáni érkezés a szállodához, szobák elfoglalása.

Rövid ismerkedés után, autóban elgémberedett tagjainkat egy kellemes bemelegítő túrával mozgatjuk át.

Vacsora a szállodában.

Július 18.
csütörtökk:

Reggeli után busszal átmegyünk túránk egyik fénypontjához a Bohinji-tóhoz.

Itt a társaság teherbírás szerint két részre válik és két különböző nehézségű útvonalon kerüljük meg a mélykék színű tavat. A gyakorlottabb csapat a felső hegyi úton vág neki az útnak. Itt a fák közül időnként előbukkan a hegyeket visszatükröző tó vize.

A megfontoltabban haladó csoport a tó melletti úton kerül.

A busznál egyesül a két csoport és visszaindulunk szállodánkba. Késő délutáni szieszta után vacsoránál újra találkozunk.

Július 19.
péntek:

Reggeli után ismét autóinkba szállunk és szintén Bohinj felé vesszük az irányt. Bohinj egyik fő látnivalóját a Száva vízesést nézzük meg testközelből egy fél napos program keretében.

A vízesés parkolójába gyalog megyünk fel nordic botjainkkal. A parkolóban később összeszedjük a botokat, mert a vízeséshez vezető lépcsős úton nem  tudjuk majd használni őket.

A magasról lezúduló vízesés fantasztikus látvány, kezeinkre a fényképezéshez lesz leginkább szükség.

Visszatérve a parkolóba mindenki egyénileg döntheti el hogy folytatja a nap további részét. Itt vannak éttermek, meg lehet ebédelni vagy átautózni a közeli Bledbe, Szlovénia másik fő látványosságához. Jó idő esetén javasoljuk a strandolást  a Bohinji tó körül, nincs belépő, ingyenes a strand és pazar a látvány.

Este vacsoránál egyesül ismét a csapat, itt tudjuk majd megbeszélni a nap eseményeit.

Július 20.
szombat:

Reggelit követően megkezdjük legizgalmasabb túranapunkat!

Kocsikkal elmegyünk a Vogel hegyre vezető lift aljába. Kabinos liftekbe szállva pár perc alatt feljutunk 1500 méter fölé ahol a nap további részét túrázással töltjük a Vogel-fennsíkon. Az elénk táruló táj festői. A tó fölé emelkedő zölbde burkolózó hegyek a  mögéjük magasodó sziklaszirtekkel, a körülöttünk békésen pihengető hegyi kecskék és a speciális hegyi flóra még túrázás nélkül is megéri a liftezést.

Nordic túránk során a maglati hegyvidéknek megfelelő köves, helyenként sziklás talajon mozgunk majd, így erre a napra túrabakancs viselése erősen javasolt.

Ha valaki nagyon elfáradna délutánra annak lehetősége lesz ülős lifttel  (kb. 2 euro/fő) a kabinos lift tetejére, a többiekkel ezt a szakaszt is túrázva tesszük majd meg. A kabinos lifttel visszatérünk autóinkhoz, a liftből még megcsodáljuk utoljára a megunhatatlan szépségű tavat.

Szállodánkba visszatérve egy finom vacsorával zárjuk a napot.

Július 21.
vasárnap:

Utolsó nap reggelink elfogyasztása után összepakolunk, kicsekkolunk a szobákból és felautózunk a Pokljukába a Biatlon központba.

Tavaly téli sífutó táborunk helyszíne remek nordic útvonalakat kínál. A Pokljuka fennsíkon egy kb. 3 órás körtúrát téve a tegnapihoz képest egy teljesen más tájat ismerhetünk meg. Szelídebb erdők,mezők,legelésző tehéncsordák várnak ránk.

A túrát teljesítve elbúcsúzunk egymást és ki-ki kedve szerint folytathatja majd a napot.

Meg lehet ebédelni Pokljukán az ottani szálloda étteremben, betérni Bledbe vagy akár Ljubljanaba, de el lehet indulni hazafelé is.

Szállás:

A Pokljuka Platón elhelyezkedő szálloda a csodálatos Triglav Nemzeti Park részét képezi. A festői Bled és Bohinj városaitól mintegy 20 percnyi autóútra található, a nordic walking szerelmeseinek kedvelt helye.

Két évvel ezelőtt a szálloda teljes felújításon esett át, új modern összképet kapott. Délutánonként a hotel teraszán található medencés bárnál lehetőség nyílik egy kis levezetésre de remek kikapcsolódást kínál a tenisz pálya, az asztali foci, az egyéb csoportos játékok, valamint a szauna rész is.

Szobái tágasak, mindegyik szobához tartozik külön fürdő, wc.

Felszereltség: Parkolás, WIFI elérés.

Részvételi díj:

104.900 Ft/Fő

Egyágyas felár: 23 500 Ft/5 éj 

Az ár tartalmazza: 

– 4 éjszaka 2 ágyas szobában

– Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)

– Nordic walking túravezetés magyar oktatókkal

– Idegenforgalmi adó

Az ár nem tartalmazza:

– Kiutazás

– Italok a vacsoránál

– Vogel hegyre  vivő felvonó díja – 24 Euro/fő

– Vogel hegyen esetleges libegő használat 3 Euro/fő

 belépő a Száva vízeséshez 3 Euro/fő

Háziállat: kutya hozható

A csoport indulásához minimum 25 fő jelentkezése szükséges!

Jelentkezni 06.15-ig a jelentkezési lap kitöltésével és 40 % előleg kifizetésével lehet.

Megköthető biztosítások

Betegség,-baleset-és poggyászbiztosítás:
Az utazás ideje alatt bekövetkezett, előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén felhasználható biztosítás.
Aegon Világlátó Arany: 2480 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 4960 Ft/4 nap
Útlemondási biztosítás: A szerződés megkötésétől az elutazás napjáig fennálló biztosítás, mely kizárólag előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén használható fel.
Díja: A részvételi díj 1,5 %-a, önmagában megkötve 20% az önrésze. Amennyiben egyidejűleg utasbiztosítást is kötnek mellé, nincs önrész.