Aktív hétvége Bovecben és Velence környékén

Idén lesz az 6. éve, hogy megszervezzük szeptemberi kulturális sporttúránkat. Ez az egyetlen olyan nordic táborunk ahol busszal utazik együtt az egész csoport. 
A 4 napos program tematikája, hogy különleges természeti és kulturális helyszínekre látogassunk el sportolással egybekötve. Meseszép tájakon nordikozunk, mindenhonnan begyűjtve egy kis emléket, hangulatot.
A csoport összetétele változatos, általában minden korosztály képviselteti magát. Idén Mestreben veszünk részt nordic walking “versenyen” majd átlátogatunk a Júlia-Alpokba.
Várunk minden kultúra-és természetszerető nordikost!

2019. szept. 14-17. (4 nap/3 éj)

Szeptember 14.
szombat:

Kora reggeli találkozást követően jól felszerelt buszunkkal elindulunk Olaszországba.

Megállásokkal, közös tornázással lazítjuk izmainkat. Kora délután érkezünk meg a jesoloi tengerpartra. Elfoglaljuk szálllásunkat Lido di Jesolo hangulatos részén, délután pedig közös tengerparti nordic walkingolásra indulunk.

Az elmúlt években velencei utunk egyik csúcspontja volt a csoportos nordic walkingolás Lido di Jesolo homokos tengerpartján.

Játékos nordic walkingunkat egy csobbanással tesszük még emlékezetesebbé.

A szállodában vacsorázunk ahol megbeszéljük a másnapi nordic walking verseny részleteit is. 

Szeptember 15.
vasárnap:

Korai reggelit követően bepakolunk a buszba és elindulunk idei versenyünk helyszíne Velence elővárosa, Mestre felé.

Velence a megnövekedett idegenforgalom miatt korlátozta a látogatottságát valamint az itt megrendezett sport-és egyéb eseményeket. Ezért lett áthelyezve a nordic walking verseny helyszíne is az idei évben Mestrébe. (A verseny részleteiről később írunk.)

A nordic walking versenyen több országból neveznek indulók egyénileg és csoportban is. Az elmúlt években mindig benne voltunk a legnagyobb 3 csoport kategóriában, reméljük ez idén sem lesz másként:)

A verseny Velencével szemközt erdős, sík részen zajlik majd. Két különböző távban lehet nevezni, 7 és 10 km-es távok lesznek. Körtúrában teljesítik a résztvevők a távot, így ugyanoda érkezünk vissza ahonnan elrajtolunk. A verseny során 2 frissitő ponton lehet majd megpihenni, üdítővel és falatkákkal készülnek a szervezők.

Verseny után bevárjuk egymást és búcsút veszünk Olaszországtól.

Kb. 2 óra buszozással nagyot változik a világ körülöttünk. A tengerparti kisvárosból belecsöppenünk a Szlovén-Alpok világába. Üde zöld természet, heves folyású vad vizek, sziklás ormok közé érkezünk. A Júlia-Alpok egyik legszebb kis településén Bovecben lesz a szállásunk.

A szlovéniai vadvízi evezés központja ez a falu ahol Szlovénia vad folyású hegyi folyója a Soca és a Koritnica egyesül. A látvány egyedülálló, a türkíz minden árnyalatában tündöklő folyóból a Júlia-Alpok csúcsai tükröződnek vissza.

Szobáink elfoglalása után kis szabadidő marad még vacsoráig, ezt mindenki kedve szerint tudja eltölteni, pihenéssel, sétával, vagy a természet csodálásával.

Vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el, ahol lesz idő a verseny megbeszélésére is.

Szeptember 16.
hétfő:

Reggeli után kettéválik a csoport.

A kalandra és adrenalinra vágyók egy vadvízi rafting program keretében testközelből is megtapasztalhatják a Soca folyót. Profi magyar túravezetők segítségével 6-8-10 személyes raft hajókban evezünk le a Socán. A rafting alatt speciális neoprén ruhába öltözünk.

Ezalatt a csoport másik fele nordic walking túrára indul a Soca mentén. Az erdőből kibukkanva nyomon lehet kísérni az evezős csapatot, a folyón átívelő hidról képeket is lehet készíteni az evező túratársakról.

Kora délután egy rövid ebédszünetet követően egyesül a két csoport és a nap további részét egy gyönyörű útvonalú nordic túrával folytatjuk.

Buszunkkal felmegyünk a csodálatos fekvésű  Log Pod Mangartomba. Szép természeti adottságain túl 2 dolog miatt is gyakran látogatott a település. Ide építették Szlovénia első mecsetét illetve itt található az a I. Világháborús temető ahova több mint 800 különböző nemzetiségű katonát temettek el, többségük a 4. Bosznia-Herzegovinai gyalogezred tagjai voltak a híres Isonzói (a Soca folyó akkori neve) csatában. Az elhunytak sírhelyét vas keresztek jelzik.

Innen haladunk lefelé a Koritnica folyóval párhuzamosan kiépült hegyoldalban kanyargó úton. Az út egyes szakaszain rálátunk az alattunk haladó sebes sodrású türkíz folyóra. Túránkat a Krus erődnél zárjuk, ide jön értünk a busz. A túra hossza kb. 5,5 km, közepes nehézségű.

Aki még szívesen folytatná a mozgást ezen a kristálytiszta levegőjű hegyvidéken, vissza tud túrázni egészen a szállodáig.

Vacsoránál egyesül a csoport ahol meg lehet nézni az egymásról készült vadvízi és egyéb képeket.

Szeptember 17.
kedd:

Reggelit követően bepakolunk a buszba de még nem búcsúzunk Bovec környékétől.

Előbb még meghódítjuk a közeli hegyoldalból lezúduló 106 méteres Boka vízesést. Kb. 3 órás, közepes nehézségű túra.

A vízesés 3 különböző túraútvonalon közelíthető meg, választhatunk a könnyű, a hosszú és közepesen nehéz vagy a mederbe vezető nagyon nehéz túra között.

Ha kigyönyörködtük magunkat végleg magunk mögött hagyjuk a Júlia-Alpokat. Szlovéniai fővárosában Ljubljanában állunk meg legközelebb.

Egy gyors ebéd után egyénileg lesz lehetőség a város felfedezésére. A mediterrán hangulatú kisváros megér egy sétát! Letisztult egységes építészete, a várost kettészelő folyója, a dombtetőre épült kastély kompakt összképet ad. Egy folyóparti kiülős étteremből szemlélni a várost különleges élmény.

Késő délután indulunk haza, végig autópályán haladva 1-2 megállással késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Szállás:

Hotel Alp 3*, Bovec

Bovec település központjában fekvő 3 csillagos szálloda, amelynek utolsó felújításával ez év áprilisában készültek el.

A felújítás során a szobák nagy része, a recepció és az étterem is új külsőt kapott.

Felszereltsége: recepció, parkoló (egy része fedett), Bovec központi terére néző nagy fedett terasz, tároló biciklinek, nordic botoknak, étterem, a közös területeken ingyenes Wifi használat.

Szobák: Minden szobája összkomfortos zuhanyzóval vagy káddal, a fürdőszobában hajszárítóval. A szobákban telefon, sat.-tv található. Egy részük minibárral felszerelt és erkély is tartozik hozzá.

Előfoglalásban jelentkező utasaink részére felújított szobákat tudunk biztosítani. (2, 3 ágyas szobák esetén)

Ellátás: Félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora)

Hotel 3*, Lido di Jesolo 

Az első éjszakát egy középkategóriás szállodában töltjük. Minden szoba összkomfortos, fürdőszobával, wc-vel felszerelt.

A tengerparttól maximum 2 utcányira leszünk.

A szállodában vacsorázunk majd másnap itt reggelizünk a verseny előtt.

Részvételi díj

 Ár : 111 900 Ft/fő

Tartalmazza:

–  utazást kényelmes autóbusszal

–  1 éj szállásl Lido di Jesoloban 3*-os szállodában félpanzióval, 2 éj Bovecben 3 *-os szállodában félpanzióval

–  utolsó nap ebédet Ljublajanában egy helyi tradícionális étteremben

–  nordic walking oktatást, órákat a fenti program szerint

– 09.15-én a nordic walking verseny nevezési díját

Nem tartalmazza:

– Bovecben a fakultatív rafting programot 11 900 Ft/fő

Megköthető biztosítások

Betegség,-baleset-és poggyászbiztosítás:
Az utazás ideje alatt bekövetkezett, előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén felhasználható biztosítás.
Aegon Világlátó Arany: 2480 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 4960 Ft/4 nap
Útlemondási biztosítás: A szerződés megkötésétől az elutazás napjáig fennálló biztosítás, mely kizárólag előzmények nélküli betegség vagy baleset esetén használható fel.
Díja: A részvételi díj 1,5 %-a, önmagában megkötve 20% az önrésze. Amennyiben egyidejűleg utasbiztosítást is kötnek mellé, nincs önrész.